Designmuligheter ved brannsikre dører i aluminium

19.11.2020

Designmuligheter ved brannsikre dører i aluminium

Dører er et viktig element som bidrar til å sette preg på et byggs utseende. Med dører og fasader i aluminium kan funksjonalitet og design forenes uten at det går på bekostning av brannsikkerheten.

Unikt og sikkert med branndører i aluminium

En dør skal være sikker og funksjonell, men den skal også fremheve byggets karakter. For deg som arkitekt, vil det å ivareta de estetiske og visuelle kvalitetene være en sentral oppgave.

Samtidig må du ta hensyn til sikkerheten. Dører har en viktigere funksjon enn å se bra ut. Brannforskrifter handler om å redde liv. Ved en brann må man sikre røykfrie rømningsveier, slik at man kan utføre en sikker evakuering av lokalene. Videre må man forhindre at brann og røykutvikling sprer seg. Branndører er en viktig del av brannbeskyttelsessystemet.

Derfor er lagerførte, massive branndører i materialer som tre eller stål utformet for å oppfylle sikkerhetskrav, noe som ofte gir begrenset rom for estetiske tilpasninger.

Med branndører i aluminium trenger det ikke å være en motsetning mellom de sikkerhetsmessige og visuelle egenskapene. Aluminium er et lett, sterkt og formbart materiale, og dører i aluminium produseres ikke som lagervare.

Enkel filosofi bak lekkert design for branndører i aluminium

Utforming av kledning, vinduer og dører er sentrale for å ivareta byggets arkitektoniske og visuelle kvaliteter. Elementer som av ulike årsaker bryter med intensjonen kan virke forstyrrende på helhetsinntrykket.

Med Sapas profilsystemer er designmulighetene store. Våre metallbyggere har ingen dører på lager, slik at hvert produkt blir unikt for hvert prosjekt. Det er ingen merkostnad for skreddersøm.

Sapas produkter er utviklet i den hensikt at man ikke skal ha for mange forskjellige profiler. Samme profilsystem brukes for oppsett av både klassifiserte og uklassifiserte dører. Derfor vil en branndør i aluminium fra Sapa se helt lik ut som en vanlig aluminiumsdør. Brannhemmende isolatorer, kjølende fyllinger og lignende vil være skjult.

På denne måten kan Sapas profilsystem i aluminium tilfredsstille de strengeste sikkerhetskravene, og samtidig ivareta et elegant design.

Les også: Brannsikkerhet: Disse dimensjonene må arkitekter forholde seg til

Endeløse muligheter med overflatebehandling av brannsikre dører i aluminium

Sapa råder over Nordens bredeste overflatebehandlingsprogram. Våre aluminiumsprofiler til brannsikre dører kan både anodiseres og lakkeres.

Aluminium er et vakkert materiale. Ved anodisering fremheves den metalliske karakteren, og fargemulighetene er mange. Ved pulverlakkering er fargeutvalget nærmest ubegrenset.

Dette gir store muligheter for dekorative overflater på aluminiumsprofiler. Du kan kombinere de ulike overflatebehandlingene for å skape akkurat de uttrykkene du er på jakt etter.

Sapas autoriserte produsenter produserer alle brannsikre dører på bestilling, etter dine individuelle krav og mål. Spennende design og farger gjør at du kan velge dører som passer best til nettopp ditt bygg, uten at det går på bekostning av brannsikkerhet.