Firma Adımız Artık Hydro

Yazdır 09 Eki 2017

Hydro, Sapa Grubu’nun tek sahibi ve bu satınalma ile aluminyum pazarının öncü gücü oldu

2013 yılından bu yana Sapa Group, 50/50 Orkla ve Hydro ortak girişimi idi. 10 Temmuz’da Hydro firmasının Orkla’nın %50 ‘lik Sapa hisselerini satın alarak firmanın tek sahibi olması ortak kararı alındı ve bu satınalma 27 milyon NOK (11.8 Mio TL) karşılığında gerçekleşti. Ve satınalma tüm gerekli süreçler tamamlanarak 2 Ekim 2017’de resmi olarak tamamlandı. Mimari aluminyum sistemler pazarının dünya çapındaki lideri Sapa’yı bünyesine katması ile Hydro, aluminyum endüstrisinin öncü gücü haline geldi.

Satın almada öne çıkan detaylar:

-          Sapa Grup kurumsal değeri 27 Mio NOK

-          Sapa grubu sistem markaları artık Hydro’da yeni kurulan Extruded Solutions (Ekstrüde Çözümler) iş kolu altında yer alıyor

-          2 Ekim 2017’de satın alma resmi olarak tamamlandı

-          Güçlü stratejik amaç:

• Global liderlik: Benzersiz teknolojik yeterlilik ile dünya çapında üretim ve müşteriye sunum
  • Büyüme: Global bazda aluminyumla alakalı tüm çekici alanlarda büyüme kapasitesi ve özgürlüğü
  • Sonsuz çözümler: gelecek için düşük karbon değerleri üreten ve sürdürülebilir çözümler

Görevine Hydro’da Extruded Solutions Başkanı olarak devam eden olarak Egil Hogna “Bu satın almanın, büyüme kabiliyetimizi güçlendireceğine ve müşterilerimize daha da fazla ve daha iyi çözümler sunabileceğimize inanıyorum. Güçlerimizi birleştirirken, eşsiz bir ürün yelpazesi ve benzersiz bilgi ile alüminyumda global lideri oluşturuyoruz. Sapa'nın mevcut müşterileri bu sahiplik değişiminden doğrudan etkilenmeyecek. Bununla birlikte, daha güçlü bir Ar-Ge ağı ve alüminyum uzmanlığı sunabilmemiz için zamanla bu değişimin bir organizasyon olarak bize büyük yararlar sağlayacağını bildirmekten mutluluk duyuyoruz. Bu ayrıca, ürün yelpazemizi genişletip teklif ve hizmetlerimizi daha da geliştirmemizi sağlayacak.” dedi

İşlem, Norveç ve uluslararası piyasalardaki nakit pozisyonları, tahvil ihracı ve kullanılmamış kredi taahhüt limitleri ile finanse edildi. Hydro, net gelirin % 40'ını iade etme kar dağıtım politikasını koruyacak, 2017'de taban olarak hisse başına 1.25 NOK görülmekte.

Ek foto soldan sağa: Egil Hogna, Sapa / Svein Richard Brandtzæg, Hydro / Peter Ruzicka, Orkla

HYDRO HAKKINDA:

Türkiye’de çok büyük projelere imza atan Sapa markasının yanısıra Fransız Technal, Alman Wicona, İtalyan Domal (Türkiye pazarında ki adı ile Aldom) sistem markalarının da sahibi olan Hydro; değer zinciri boyunca boksit, alüminyum ve enerji üretiminden, birincil alüminyum ve haddelenmiş ürünlerin üretimine, ayrıca geri dönüşümden üretim, satış ve ticaret faaliyetlerine kadar geniş bir ağda faaliyet gösteren küresel bir alüminyum şirketi. Merkezi Norveç'te bulunan şirketin, tüm kıtalarda 40'dan fazla ülkede faaliyet gösteren 35.000 çalışanı bulunmakta. Yenilenebilir enerji üretimi, teknoloji geliştirme ve ilerici ortaklıklar konusunda yüz yılı aşkın tecrübeye dayanan Hydro, hizmet ettiği müşterilerin ve toplulukların yaşam kalitesini arttırmaya kararlı.

Daha fazla bilgi için www.hydro.com web sayfasını ziyaret edebilirsiniz.

SAPA -
Lütfen lisan seçiniz