Familjen ville ha en plats som de kunde landa på när de besöker släkten på Öland under sommar och högtider. Mitt i letandet fångades de upp utav den öländska ladan och föll för stället utan att ens besökt det. Renoveringen är nu i full gång där ladugården ska bevara sitt vackra äldre skal och moderniseras med skräddarsydda fönster och dörrar i återvunnet aluminium. Med andra ord återskapas det gamla till något nytt och genuint.

Ida tillsammans med sin man Jacob och deras dotter bor vanligtvis i Stockholm men kommer ursprungligen ifrån Kalmar respektive Öland, och är ofta och besöker ön så fort kalender blir tom. När de letade runt för att hitta det perfekta fritidshuset fångades de till slut utav den nedrustade ladugården som de föll handlöst för. Utan att ens ha sett huset köpte Ida och Jacob ladan, och det kändes bara helt rätt.

- Vi var faktiskt aldrig och kollade innan vi köpte det, så vi hade aldrig varit här men tyckte det kändes som en jättemysig liten by, att det var ganska ensligt och det kändes helt rätt!

De insåg ganska snabbt att de inte ville behöva anpassa ladan utefter andra mått, vilket gjorde att de hittade SAPA-Selection. Här kunde deras specifika mått mötas med de skräddarsydda fönsterna och dörrarna som var bäst lämpade till dimensionerna i ladan. Dessutom är fönster och dörrar tillverkade av återvunnet aluminium från tidigare byggprodukter.

Ladugården ska bevara sitt vackra skal och moderniseras med skräddarsydda fönster och dörrar i återvunnet aluminium.
Ladugården ska bevara sitt vackra skal och moderniseras med skräddarsydda fönster och dörrar i återvunnet aluminium.

Andra hade antagligen valt att bygga ett nytt hus på tomten bakom ladugården, men det var självklart för Ida och Jacob att rusta upp ladan istället och göra den mer modern.
Tanken med huset är att vara där med familjen under sommaren och olika högtider då vi ofta är på Öland så fort vi är lediga, säger Ida.

Förhoppningen för Ida och Jacob är att de ska vara helt klara med renoveringarna till sommaren men det återstår att se om de har flyttat in tills dess.

- Jag skulle säga att vår målbild är att vara klara vid påsk, men det tycker inte Stefan här, byggaren. Jacob skulle säga till sommaren, men jag tror nog på påsk… nej men till sommaren borde det vara klart, avslutar Ida med ett leende.

Genom stora glaspartier skapas en genuin plats på Öland med utsikt över de fina omgivningarna
Genom stora glaspartier skapas en genuin plats på Öland med utsikt över de fina omgivningarna