Energieneutraal bouwen

Energieneutraal bouwen

Energieneutraal bouwen wint langzaam terrein in Nederland. Het is geschikt voor woningen, maar ook voor utiliteitsgebouwen zoals scholen en kantoren. Ook breiden de mogelijkheden zich uit naar de renovatiemarkt. De immer voorspelde meerkosten kunnen zelfs omgebogen worden tot minder kosten. Dit vraagt dan wel een zorgvuldige aanpak op de bouwplaats. Waar u wel op moet letten is dat aan deuren, kozijn (met bijbehorende ramen) en vliesgevels extra eisen gesteld worden aan tochtwering en isolatiewaarde.

Passief wordt actief

Sapa Building System heeft zich voorbereid op de dag van morgen en biedt met Avantis 95 een systeem dat op de normen vooruitloopt. Ramen en deuren van Avantis 95 laten in de winter meer warmte binnen dan dat er naar buiten toe verloren gaat. In de zomer houden ze dan weer de warmte beter buiten dan de actuele systemen. Met Avantis 95 gaan we dus nu al van passief naar actief! Het mag duidelijk zijn dat met Avantis 95 het comfort in de woning aanzienlijk verhoogd wordt.

Innovatief raamysteem

Sapa Building System biedt u een uitstekende prijs-kwaliteitverhouding met de Avantis 95. Dit innovatieve raamsysteem koppelt de degelijkheid en stevigheid van aluminium aan buitengewone thermische prestaties. Daarnaast komt het tegemoet aan de passief bouw criteria als aan de eisen van de moderne architectuur.

Buitendeur die 100% wind-en waterdicht is

In tegenstelling tot andere deuren waar regen en wind vaak vrij spel krijgen aan de onderkant, heeft Sapa Building System met Avantis 95 een unieke deur geproduceerd die 100% wind- en waterdicht is, zelfs in vrij extreme omstandigheden. De Avantis 95 deuren zijn getest op duurzaamheid en betrouwbaarheid. Ze kunnen probleemloos 1 miljoen cycli van openen en sluiten doorstaan, iets wat de kwaliteit enkel maar bevestigt. Dankzij de uitstekende luchtdichtheid haalt een Avantis 95 deur de hoogste klasse, iets wat tot op heden enkel voorbehouden was voor ramen. Deze deur kan de deurblowertest dan ook makkelijk doorstaan.

Vliesgevelsysteem met Passief Bouwen certificaat

Sapa Building System biedt ook een vliesgevel systeem dat geschikt is voor energieneutraal bouwen. Elegance 52 SHI is een aluminium vliesgevelsysteem dat is ontwikkeld om te voldoen aan de hoogste isolatie-eisen. Door duurzame en innovatieve isolatietechnologie heeft het een Uf = 0,94 W/m²K, waardoor het minder energie verbruikt. Dit vliesgevelsysteem heeft het Passief Bouwen certificaat mogen ontvangen van de erkende instellingen Passive House Institute en het IFT Rosenheim.

Advies en begeleiding op maat

Onze ervaren project adviseurs werken graag nauw met  u samen. Op die manier kunnen we u accuraat advies geven over de juiste toepassing van onze producten. We begeleiden, naar wens, klanten van ontwerpfase tot plaatsing. Neem gerust contact met ons op voor een geheel vrijblijvende afspraak.