De SAPA-groep

De Noorse groep Sapa AS is wereldwijd actief. Met meer dan 23.000 medewerkers en 46,6 biljoen NOK omzet vormt zij de grootste extrusiegroep ter wereld. Sapa ontwikkelt, fabriceert en commercialiseert aluminium profielen met toegevoegde waarde voor verschillende sectoren zoals transport, auto-industrie, bouwsector, ...

De drie hoofdactiviteiten van de groep Sapa zijn:

Sapa Profiles
Sapa Building System
Sapa Precision Tubing

Sapa Profiles is marktleider op het gebied van extrusie en productie van performante aluminium profielen. Naargelang de toepassing hebben de profielen een andere vorm of functie. Om de ontwikkeling van belangrijke klantensegmenten te ondersteunen heeft Sapa Profiles twee Strategic Business Segments : Sapa Automotive en Sapa Mass Transportation.

Sapa Building System is één van de drie grootste leveranciers in Europa op vlak van aluminium profielsystemen voor de bouw.  Er zijn tal van toepassingen in de bouwsector, hoofdzakelijk ramen, deuren en gevels. Sapa heeft systeemhuizen in Zweden, UK, België, Frankrijk en Portugal.

Sapa Precison Tubing is één van de belangrijkste producenten van aluminium warmtewisselaars voor de automobielsector in de wereld.  Warmtewisselaars worden o.a. gebruikt in bepaalde radiateurs van personenwagens en vrachtwagens. Productie gebeurt in Zweden en China.