69 jaar ervaring

Sapa heeft ondertussen al ruim 69 jaar ervaring en is de voormalige bouwmaterialenafdeling van Remi Claeys Aluminium nv.

  • De onderneming kende zijn start in 1949 toen Remi Claeys startte met de productie van gelaste staalbuizen voor zijn fietsenfabriek Superia. In 1957 werd de eerste extrusiepers geïnstalleerd. Verdere investeringen volgden elkaar in snel tempo op: de aluminium billetgieterij, aluminiumbuizenmachines en een koudwals voor de productie van aluminiumband.
  • Later, in 1979, kwam de staalproductie tot een definitief einde door het succes van aluminium; ondertussen kwam de onderneming in handen van de Vlaamse Regering (GIMV).
  • Daarna, in 1991,  kwam de onderneming nog in handen van een investeerdersgroep onder leiding van industrieel Aimé Desimpel. Daar werd de nieuwe bedrijfsstructuur gevormd: Extrusie (profielen), Alutubes (gelaste buizen) en RC System (architecturale systemen). De ambitie van de nieuwe eigenaars leidde tot grootschalige investeringsprojecten en overnames, waardoor Remi Claeys Aluminium uitgroeide tot een internationale groep.
  • In oktober 2003 nam Sapa, een leidinggevende internationale extrusiegroep, de volle 100% van de aandelen over van de familie Desimpel en werden de namen Remi Claeys Aluminium (Alutubes); Sapa RC Profiles (Extrusie) en Sapa Building System (fusie van RC System en de afdeling bouwsystemen van Sapa).
  • In 2005 nam het Noorse Orkla 100% van de aandelen van Sapa over en in 2007 tekende de business unit “Extrusie” een joint venture met Alcoa. Het nieuwe bedrijf zette haar activiteit verder onder de naam Sapa en werd meteen de grootste aluminium speler ter wereld.
  • In 2012, met de fusie van Orkla en Norsk Hydro voor wat betreft hun activiteiten in extrusie en bouwprofielen, ontstond de Sapa groep. De Sapa-groep bestaat uit drie grote delen: Sapa Profiles, Sapa Building Systems en Sapa Precision Tubing
  • 2017: Sapa maakt nu deel uit van Hydro en vergroot daarmee aanzienlijk de mogelijkheden, aanwezigheid en innovatieve kracht van het bedrijf in de aluminiumindustrie.
    Hydro is een  toonaangevend bedrijf in de aluminiumindustrie met 35.000 medewerkers in 40 landen verspreid over alle continenten. Zij combineren lokale expertise en een wereldwijd bereik met ongeëvenaarde capaciteiten op het gebied van R&D. Hydro, gevestigd in Noorwegen, is aanwezig in alle marktsegmenten voor aluminium en bedient meer dan 30.000 klanten.  Naast de productie van primair aluminium en gewalste én geëxtrudeerde producten is Hydro ook werkzaam in bauxietwinning, raffinage van aluminium, recycling en de opwekking van energie.. Met meer dan een eeuw ervaring in hernieuwbare energie, technologie en innovatie, zet Hydro zich in om de leefomgeving van haar klanten en gemeenschappen te verbeteren en een duurzame toekomst te creëren met innovatieve aluminium oplossingen.
SAPA BUILDING SYSTEMS -
Kies uw taal