Perfecte isolatie met authentiek karakter

Print 25 apr 2016

Avantis 70 Ligna - Renovatie-oplossing

Onderhoud aan woning of bedrijfspand is noodzakelijk, omdat veroudering optreedt door weersinvloeden of slijtage. Bij een groeiend aantal renovatieprojecten wordt gewerkt met aluminiumoplossingen. Dat dankt aluminium aan haar goede eigenschappen zoals de sterkte en draagkracht waardoor met slanke profielen grote glasvolumes geïntegreerd worden.

Avantis 70 Ligna biedt perfecte isolatie met behoud authentiek karakter

Bij oudere panden vraagt renovatie om een andere aanpak, omdat vroeger andere bouwtechnieken en materialen gebruikt werden dan tegenwoordig. Sapa maakt daarom gebruik van specifieke bouwmaterialen zoals de Avantis 70 Ligna waarbij de authentieke sfeer behouden blijft. Zo kan bijvoorbeeld enkelglas met stalen profielen vervangen worden door dubbelglas met geïsoleerde aluminium profielen met behoud van dezelfde aanzichtbreedte waardoor een pand wel zijn authentieke karakter behoudt.

Avantis 70 Ligna is een thermisch onderbroken 3-kamersysteem voor optimaal isolerende ramen en deuren met steel-look die naar binnen of naar buiten kunnen draaien. De aluminium profielen hebben een ranke en slanke aanzichtbreedte van slechts 35 mm en zijn een passend alternatief voor stalen ramen, zonder aan de lijnen van de architectuur te raken. Ook kan Avantis 70 Ligna toegepast worden bij grote glasoppervlakken.

Afwerkingsmogelijkheden

In de afwerking biedt de Avantis 70 Ligna ongekende mogelijkheden: naast RAL-kleuren, verkrijgbaar in mat of glanzend, is een groot pallet met diverse kleuren/afwerkingen verkrijgbaar: structuur en structuur metallic, hout-imitatie en anodisatie in diverse tinten. Bovendien stelt Sapa het Colorama palet voor: een waaier van 18 actuele tinten, verkrijgbaar in 2 verschillende afwerkingen: mat en structuur. En dankzij de thermische isolatie aan de hand van polyamide strips is een bi-color uitvoering waarbij de binnen- en buitenzijde een verschillende kleur hebben perfect mogelijk.

Onze kwalitatief hoogwaardige oplossingen zijn stuk voor stuk duurzaam, energiebesparend en voldoen aan alle isolatienormen. Naast aantrekkelijk design, zijn alle materialen voorzien van gedetailleerde technische tekeningen voor een eenvoudige plaatsing en montage.

Verschillende isolatieniveaus

Het alternerend gebruik van de modulair integreerbare isolatiestappen garandeert het behalen van de beoogde thermische performantie. Er zijn verschillende isolatieniveaus beschikbaar: Basic (B), Insulated (I) en Super High Insulated (SHI). De EPDM middendichting zorgt voor een betere wind- en waterdichtheid.

SAPA BUILDING SYSTEMS -
Kies uw taal