Aluminium

Design en kleuren

Aluminium geeft u heel veel vrijheid qua vorm, stijl en kleur. Aluminium is een zeer licht, maar oersterk materiaal die makkelijk vorm te geven is doordat het materiaal niet buigt. Deze eigenschappen maken zowel hoge inkompartijen, grote oppervlaktes met een maximale lichtinval, als complexe constructies mogelijk. Veranda's, koepels of gewone ramen en deuren dienen niet meer versterkt te worden.

Kleur creëert stemming en ondersteunt een levensgevoel. Precies daarom laat Sapa u kiezen uit een uitzonderlijk breed kleurenpalet. De hoogwaardige poederlakken waarmee onze profielen worden afgewerkt, bestaan in 400 verschillende tinten. Minstens één ervan past helemaal bij u en uw woning.
Welke kleur u ook kiest, hetzij in matte of glanzende afwerking of zelfs structuur- of structuur-metallic, altijd bent u zeker van eenzelfde duurzaamheid en kleurechtheid. Helemaal actueel is ook de geanodiseerde afwerking. Het aluminium behoudt dan zijn natuurlijke look-and feel. Alle oppervlaktebehandelingen voldoen bovendien aan de hoogste Qualicoat- of Qualanodnormen.
Ook scharnieren en krukken zijn in dezelfde kleur en afwerking te verkrijgen als uw raam- en deurprofielen. Voor de profielen kunt u zelfs andere kleuren kiezen voor de binnen- en buitenzijden zodat uw ramen en deuren perfect afgestemd zijn op de gevel van uw woning én uw interieur.

Energie en kwaliteit

Aluminium is een zeer duurzaam materiaal. Het is 100% recycleerbaar, en bij dit proces is slechts 5% van de energie nodig die men nodig heeft bij het produceren van primaire aluminium. Aluminium roest, rot of slijt niet en is daardoor makkelijk te onderhouden. Investeren in aluminium ramen van Sapa is dus niet alleen milieuvriendelijk maar is ook goed voor je portemonnee. Sapa ramen zijn namelijk zeer goed geïsoleerd en besparen zo fors op uw energiefactuur.
Goed isoleren is veruit de beste investering voor uw woning. Dankzij hun lage U-waarde zorgen de superisolerende profielen van SAPA ervoor dat uw geld niet door ramen en deuren naar buitengaat. Immers, hoe lager de zogeheten U-waarde, hoe beter een raam of deur isoleert. De SAPA profielen hebben dankzij het gebruik van omegavormige glasvezelversterkte polyamidestrips, een uitermate lage U-waarde. Daarenboven voorkomt de extra stevige middendichting tocht en warmteverlies.

SAPA BUILDING SYSTEMS -
Kies uw taal