Infinite Aluminium

Grondstoffen zijn eindig. Stedelijke ontwikkeling zonder hergebruik van materialen is vandaag ondenkbaar geworden. Duurzaam verantwoord ondernemen is dan ook de rode draad bij Hydro. Hydro wil graag een leefbare samenleving creëren dankzij de ontwikkeling van innovatieve, duurzame producten en oplossingen. De groep kiest er bewust voor om geen materialen te gebruiken die schadelijk zijn voor het milieu en de CO2-uitstoot tijdens het productieproces op wereldvlak tot een minimum te herleiden.

Hydro CIRCAL

Recent ontwikkelde Hydro het revolutionaire Hydro - CIRCAL voor hun systeemoplossingen, de hoogste graad van post-consumer gerecycleerd aluminium ter wereld. Hydro - CIRCAL is aluminium van topkwaliteit dat minimaal voor 75% bestaat uit gerecycleerd end-of-lifecycle aluminium (post-consumer schroot) gerecupereerd uit oa. ramen en gevels van bestaande gebouwen.

Voordelen van Hydro CIRCAL 75R?

  • 200.000.000 ton aluminium is vandaag in gebouwen overal ter wereld gestockeerd. Een ware bron van recyclagemogelijkheden.
  • Aluminium kan eindeloos gerecycleerd worden zonder verlies van kwaliteit en materiaaleigenschappen.
  • Twee recyclage locaties in Europa in eigen beheer: Dormagen (Duitsland) en Clervaux (G.H.-Luxemburg) die gefragmenteerd, gesorteerd en bewerkt end-of-lifecycle schrootafval opnieuw in omloop brengen. Dankzij de revolutionaire behandeling van het aangeleverde schroot via beide locaties, is de kwaliteit van het aluminium identiek aan dit van primair aluminium.
  • End-of-lifecycle aluminium smelten voor nieuwe toepassingen verbruikt slechts 5% van de energie die nodig is voor de productie van primair aluminium.
  • Het productieproces van Hydro – CIRCAL 75R is traceerbaar. Dit proces is gecertifieerd door de onafhankelijke instantie DNV-GL. Een ware revolutie in de bouwsector.
  • Hydro – CIRCAL 75R heeft vandaag één van de laagste CO2 voetafdrukken ter wereld: 2.3 kg CO2 per kilo aluminium. Dit is 4,5 keer of 77% lager dan het wereldgemiddelde voor primaire winning.

Hydro CIRCAL producten?

Hydro CIRCAL profielen zijn reeds beschikbaar op de vliesgevels NRGY 62 en Elegance 52. Beschikbaar op de schuiframenreeks Confort Smartline en Confort 160 vanaf Q2 2020.

Voor iedere toepassing waar deze legering wordt toegepast, reduceren we onze CO2-voetafdruk.

Hydro REDUXA

Dankzij de toepassing van water-, wind- en zonne-energie kunnen we schoner aluminium dan ooit produceren.

Hydro Building Systems past vanaf Q3 2020 een aluminium legering toe met een CO2-voetafdruk van 4,0 kg CO2 per kg geproduceerd aluminium. Een kwart van het wereldwijde gemiddelde.

SAPA BUILDING SYSTEMS -
Kies uw taal